Inspiratie studio Baksteenfabriek

Facade Beek

Een plek waar je zelf de gevel van je woning of bedrijfspand kunt samenstellen midden in de fabriek van Facade Beek. Dat was de vraag van de opdrachtgever. Deze bijzonder locatie vroeg om een bijzonder ontwerp. Als uitganspunt diende de ruimte overzicht te geven over de hele fabriek. Het moet een plek zijn waar klanten hun eigen gevel kunnen samenstellen en waar workshops gegeven kunnen worden.
Gestapelde zeecontainers passen perfect bij de eisen en wensen en de ruwe, industriële uitstraling van de baksteenfabriek. De bovenste container is dusdanig geplaatst dat deze boven de transportband hangt waarop de tableaus met bakstenen rijden.
 




Facade Beek


2016






2015


Visualisaties Kantoor

Diverse ruimtes




Diverse Opdrachtgevers


2015


Rabobank Servicecentrum

Sittard

De Rabobank wilde in Sittard een ‘servicewinkel’ realiseren. We maakten een uitnodigende en open winkel met een echte ‘Sittardse’ uitstraling. In de transparante spreekkamers is veel aandacht besteed aan de akoestiek, zodat de privacy wordt gegarandeerd.
Fotograaf Han Dols fotografeerde dit project voor ons.




Rabobank Westelijke Mijnstreek


2016


Orthodontiepraktijk Schuttelaar

Sittard

Voor de uitbreiding van orthodontiepraktijk Schuttelaar hebben we aan het bestaande L-vormige gebouw een geheel nieuwe behandelruimte toegevoegd, die gekenmerkt wordt door de ronde glazen wand, waardoor de ruimte in verbinding staat met de tuin. Het centrale element van het gebouw schiet door het dak heen en vormt de kern van het gebouw. De bestaande standaardgevel aan de straatzijde is aantrekkelijker gemaakt door een stalen rooster. Bestaande ramen behouden hun functie waardoor er nog steeds voldoende daglicht in de ruimtes komt.




Mevr. C. Schuttelaar, orthodontist


2012


Rabobank

Kerkrade

Met Gispen hebben wij de algemene ruimtes van een callcenter van de Rabobank ontworpen. Resultaat: de mensen van het callcenter wanen zich hier in een andere wereld. Voor de andere werkzaamheden dan bellen zijn er open ruimtes gemaakt met plekken om te overleggen of te brainstormen en plekken om een persoonlijk gesprek te voeren in huiselijke sfeer. De kantine kreeg een facelift en nodigt uit tot ontmoeten.
Fotograaf Han Dols fotografeerde dit project voor ons.




Rabobank Parkstad Limburg


2016


Pennings Ontwerpt

Kantoorpand

Ons eigen kantoorpand, een plek waar we genieten terwijl we werken, dag-in-dag-uit. We maakten van de bestaande donkere kleine ruimtes één groot, transparant, open geheel. Grote raampartijen naar de binnenplaats en de achterzijde zorgen voor veel lichtinval. Een ingenieuze, zwevende trap verbindt de begane grond met de verdieping waar ons kantoor is. Tegelijk verbindt de trap de kunst in de galerie op de begane grond met ons creatieve ontwerpproces op de verdieping. Tot slot verbindt de trap door zijn materiaalgebruik het heden met het verleden en getuigt daarmee van de continuïteit in de gebouwde omgeving die wij graag realiseren voor onze opdrachtgevers.




Pennings Ontwerpt


2016


Koenen en Co

locatie Venlo

Koenen en Co wilde al haar lokale regiokantoren samenvoegen in 3 grote vestigingen, zonder de charme en de behaaglijkheid van de kleine regiokantoren te verliezen. Door veel beelden van de regio toe te passen in het interieur, hebben we dit kunnen bereiken. In samenwerking met Creovate werd het ‘nieuwe werken’ in de nieuwe kantoren van Koenen en Co geïntroduceerd. Een slimme indeling bespaart ruimte: er zijn plekken waar je alleen en geconcentreerd kunt werken, er zijn plekken voor kleine en grote overleggen. Het geheel laat mensen met elkaar in contact komen en kennis met elkaar delen. Naast ruimtewinst bracht dit een hogere productiviteit en een betere sfeer. 
Fotograaf Han Dols fotografeerde dit project voor ons.




Koenen en Co


2016


Koenen en Co

locatie Maastricht

Koenen en Co wilde al haar lokale regiokantoren samenvoegen in 3 grote vestigingen, zonder de charme en de behaaglijkheid van de kleine regiokantoren te verliezen. Door veel beelden van de regio toe te passen in het interieur, hebben we dit kunnen bereiken. In samenwerking met Creovate werd het ‘nieuwe werken’ in de nieuwe kantoren van Koenen en Co geïntroduceerd. Een slimme indeling bespaart ruimte: er zijn plekken waar je alleen en geconcentreerd kunt werken, er zijn plekken voor kleine en grote overleggen. Het geheel laat mensen met elkaar in contact komen en kennis met elkaar delen. Naast ruimtewinst bracht dit een hogere productiviteit en een betere sfeer.
Fotograaf Han Dols fotografeerde dit project voor ons.




Koenen en Co


2016


Gilde Opleidingen

Nieuw kantoorconcept

Gilde Opleidingen vroeg ons advies over verbetering van hun manier van werken. We bedachten nieuwe werkplekken, maar ook nieuwe werkprocessen. Van hoofdzakelijk cellenkantoren is Gilde overgestapt op “het nieuwe werken”. Een inspirerende omgeving met verschillende werkplekken die passen bij de verschillende werkzaamheden: stiltegebieden om geconcentreerd te werken, grote werktafels voor samenwerken, kleine open ruimtes voor overleg en mogelijkheden om mensen te ontmoeten.
Fotograaf Han Dols fotografeerde dit project voor ons.




Gilde Opleidingen


2016