BLOG

TAPIJT VERSUS HARDE VLOER

Bij het inrichting van kantoren horen we regelmatig dat bepaalde kantoren voorzien moeten worden van een "harde" vloer omdat de personen die er werken een allergie hebben. Maar welke invloed heeft tapijt op een ademhalingsallergie van natuurlijke bronnen?

Om te beginnen enkele studieresultaten;

tapijt versus harde vloer

tapijt versus harde vloer

Bij een harde vloer blijven stofdeeltjes door de ruimte dwarrelen, de structuur van tapijt(tegels) zorgt ervoor dat stof beter opgevangen en vastgehouden wordt. Frequent onderhoud is dus van belang (zoals bij harde vloeren).

tapijt versus harde vloer

 

Tapijt heeft juist een goede invloed op ademhalingsallergie. Tapijttegels leveren een positieve bijdrage op de binnenluchtkwaliteit;

Tapijttegels zorgen voor minder oplaaiend stof waardoor het inademen van allergenen afkomstig van natuurlijke bronnen (vb.: HSM) gereduceerd worden. 

Tapijttegels hebben beperkte emissie waardoor het inademen van allergenen afkomstig van chemische bronnen (vb.: VOC’s & formaldehyde) gereduceerd worden.

tapijt versus harde vloer

Tot slot nog enkele Harde feiten over zachte vloeren

1. Tapijt zorgt voor schonere lucht in huis. Tapijt houdt ronddwarrelend vuil vast, waardoor de lucht niet alleen vrij blijft van stofdeeltjes, maar ook van andere verontreinigende stoffen, zoals allergenen, die aan deze fijne stofdeeltjes kunnen vastzitten. Ventileer 24-uur per dag voor een gezond binnenklimaat.

2. Gunstig effect tapijt op allergie en astma. Vaststaat dat tapijt zelf geen allergische reactie en astma veroorzaakt! Het blijkt zelfs dat mensen die tapijt in hun woning hebben, minder vatbaar zijn voor allergieën. Met name in geval van een stofallergie heeft tapijt voordelen t.o.v. harde vloerbedekkingen.

3. Tapijt is hygiënisch en goed te reinigen. Tapijt is een sterk en hygiënisch product mits het regelmatig wordt gereinigd en op de juiste manier wordt onderhouden.

4. Tapijt zorgt voor extra veiligheid in huis. De zachte en stroeve eigenschappen van tapijt zorgen voor extra veiligheid in huis voor jong en oud in verschillende situaties in huis zoals woon-/slaapkamer, keuken, badkamer en op de trap.

5 Met tapijt kan de thermostaat een paar graden lager. Tapijt isoleert de warmte in huis. De thermostaat kan een stukje lager waardoor energie kan worden bespaart (gemiddeld 4 tot 5%; in een strenge winter zelfs 10%). Zo verdient tapijt zichzelf terug.

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Laat het ons weten en wij sturen je de volledige presentatie die Modulyss over dit onderwerp heeft gemaakt.

 

 

 

 

 Geef een reactie op bovenstaand artikel:

*
*
*
*


Meer blog

Archief

Klik op één van de items om het blog te bekijken: