BLOG

STAPPENPLAN VAN A tot Z (FASE 1)

De komende weken willen wij jullie in ons blog meenemen door de stappen die wij nemen om een project van A tot Z uit te voeren.

Onze projecten kennen verschillende fases. In dit eerste blog van deze serie nemen we fase 1, de INFORMATIE EN INVENTARISATIE FASE, onder de loep.

Bij de start van een project is het belangrijk om te weten wat de (woon)wensen zijn van de klant. We gaan in gesprek met de opdrachtgever om te achterhalen wat hij graag wil, maar zeker ook wat hij NIET wil. Zodat wij het ontwerp zo goed mogelijk op de wensen van de klant kunnen afstemmen. Aan de hand van dit gesprek wordt een programma van eisen opgesteld.

In deze fase wordt er ook al een toetsing van bestemmingsplan en lokale voorschriften gedaan. Dit om te voorkomen dat er een plan wordt gemaakt, dat door de gemeente wordt afgekeurd omdat het niet aan de eisen voldoet.

Ieder project wordt door ons ingemeten en de bestaande situatie wordt in 3D opgezet. Hierdoor krijgen wijzelf en de opdrachtgever een goed beeld van de situatie en ligt er een goede basis om in de volgende fase mee aan de slag te gaan.

Volgende week in ons blog; FASE 2 - VOORLOPIG ONTWERPGeef een reactie op bovenstaand artikel:

*
*
*
*


Meer blog

Archief

Klik op één van de items om het blog te bekijken: