BLOG

ROUTING; DE BASIS VAN JE ONTWERP

Een van de belangrijkste onderdelen van een ontwerp, is het bepalen van de routing.

routing

Als deze basis niet goed wordt bepaald, dan zal het eindresultaat in de praktijk tegenvallen. Dit is de reden dat wij aan het begin van een ontwerp traject altijd, in overleg met de klant, een relatieschema opzetten. Het is voor een ontwerper erg belangrijk om te weten welke relaties er tussen personen, afdelingen en apparatuur zijn, zodat wij daar rekening mee kunnen houden bij het positioneren van deze onderdelen in het ontwerp. Hieronder een voorbeeld van een vlekkenplan waarin de routing wordt bepaald. 

routing

Als het ontwerp wordt uitgevoerd is het belangrijk dat de gebruikers op de hoogte zijn van de routing die je bedacht hebt. Hier speelt de bewegwijzering een belangrijke rol. Hieronder een mooi voorbeeld van bewegwijzering in een praktijk.

bewegwijzering

Als je een bedrijf hebt, dat vaak letterlijk in beweging is, dan zul je moeten nadenken over een flexibele bewegwijzering. Een mooi voorbeeld daarvan is een bedrijf dat we allemaal kennen... Ikea.

routing

Bij Ikea is vaak een hele afdeling gesloten, omdat de showroom opnieuw ingedeeld en ingericht wordt. Daarom maken ze bij Ikea gebruik van bewegwijzering in de vorm van een projectie op de vloer. Is een afdeling afgesloten, dan pas je een aantal projecties aan en loopt iedereen vloeiend de alternatieve route.

Via onderstaande links, kun je enkele projecten bekijken om te zien hoe wij de routing in de praktijk hebben gebracht.

Ortho Post Sittard

Ortho Schreurs Genk

Paramedisch centrum EchtGeef een reactie op bovenstaand artikel:

*
*
*
*


Meer blog

Archief

Klik op één van de items om het blog te bekijken: