BLOG

PRESENTEREN IN 3D

Het presenteren van een ontwerp aan de hand van "platte" 2D tekeningen, is niet meer van deze tijd. Tegenwoordig kunnen we gebruik maken van diverse programma's om onze ontwerpen in 3D te visualiseren.

Vandaag laten wij zien, hoe wij presenteren aan onze opdrachtgevers.

 

1. De 3D plattegrond

Een 2D plattegrond wordt vaak ervaren als technisch en bouwkundig en geeft mensen geen enkel gevoel van hoe een ontwerp eruit kan komen te zien. Zodra zo'n plattegrond in 3D wordt getoont, is het meteen veel duidelijker en krijgt de klant al een gevoel van de sfeer die er neer gezet wordt.

3d plattegrond

2. De 3D visualisaties

Bij een 3D viualisatie bepalen we een standpunt in de ruimte, het gedeelte van het ontwerp dat men dan ziet, wordt (fotorealistisch) gerenderd. De klant kijkt als het ware naar een levensechte foto van zijn nieuwe interieur.

3d render

3d render

3. Beweging in 3D

Als er een meubel wordt ontworpen, is het fijn voor de klant als hij het meubel van alle kanten kan bekijken. Die mogelijkheid kunnen wij bieden door een 360 graden filmpje te maken. Als je de muis boven onderstaand plaatje houdt, verschijnt er een handje, daarmee kan het meubel gedraaid worden en van alle zijden worden bekeken.

4. Wandelen door het 3D model

Om de klant écht te laten beleven hoe zijn nieuwe woning, werkplek, etc. eruit komt te zien, kunnen we een 3D animatie maken. Hierbij "wandel" je door het ontwerp en zie je precies hoe alles er straks uit komt te zien.

5. Kijken door de 3D bril

Er blijven nieuwe ontwikkelingen komen in de 3D wereld. Inmiddels hebben wij een zogenaamde 3D bril en zijn we druk bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden daarvan!

3d bril

Bekijk onze map visualisaties om te zien wat er allemaal mogelijk is.

 Geef een reactie op bovenstaand artikel:

*
*
*
*


Meer blog

Archief

Klik op één van de items om het blog te bekijken: