BLOG

METEN IS WETEN

Een goed ontwerp kan alleen gemaakt worden als er een goede basis is om mee te starten. Daardoor wordt vrijwel ieder project geheel ingemeten en opgezet in 3D. De tijd waarin dit gebeurde met een meetlint een maatstok, hebben wij inmiddels achter ons gelaten.

Wij maken al geruime tijd gebruik van laser meetapparatuur, maar ook hierin staat de ontwikkeling niet stil. Hieronder een kleine toelichting op 2 nieuwe methodieken;

Flexijet

Het inmeten van een pand met behulp van een laser die rechtstreeks is gekoppeld aan het CAD programma (in ons geval ArchiCad). De bestaande toestand kan hiermee ter plaatse worden opgezet. Het optimaliseren van het model (netjes aansluiten van de wanden etc) gebeurd vervolgens op kantoor.

flexijet

Pointcloud

Met behulp van een pointcloud kan een pand volledig worden ingescand. Deze scan kan vervolgens worden gebruikt om de bestaande toestand op te zetten met CAD gereedschappen. 

pointcloud

Afhankelijk van verschillende factoren kan één van deze methodes worden gekozen en ingezet voor het opzetten van complexe gebouwen.

Naast een accurater eindresultaat kan dit ook tijdwinst opleveren. Het is dus per project het afwegen waard om één van deze technieken in te zetten, of om op de "traditionele" wijze in te meten.

Een ding is duidelijk; de ouderwetse duimstok, kan nu voor andere doeleinden worden gebruikt!

 meetlat

meetlat

 Geef een reactie op bovenstaand artikel:

*
*
*
*


Meer blog

Archief

Klik op één van de items om het blog te bekijken: