BLOG

DE ZEECONTAINER, 5 KEER ANDERS.

Iedereen kent wel de grote vrachtschepen met zeecontainers, maar er kan zo veel meer met een container dan alleen maar vracht vervoeren.

In dit blog laten we je 5 bijzondere toepassingen van zeecontainers zien.

 

1. Ontmoetingspunt in de natuur

Een mooi project dat wij enkele jaren geleden hebben mogen realiseren. De gemeente Onderbanken vroeg ons mee te doen aan een ontwerpwedstrijd voor een nieuw bezoekerscentrum in het natuurgebied "De Roode Beek". Het centrum moest "hufterproof" zijn en moest gesitueerd worden bij de nieuwe visvijver. Als snel kwamen wij uit bij zeecontainers. We hebben een samenstelling gemaakt van 11 zeecontainers, waarvan 1 verticaal is gezet en dienst doet als uitkijktoren. Gebruik van natuurlijke materialen en donkere kleuren zorgen ervoor dat het gebouw mooi opgaat in de natuur. We plaatsen het gebouw op kolommen IN de visvijver, als het gebouw gesloten is, gaat de loopbrug omhoog en is het alleen te bereiken vanuit de vijver!

Roode Beek luchtfoto

container bouw

KLIK HIER om alle foto's van dit project te bekijken en KLIK HIER om ook het interieur te bekijken.

 

2. Kantoorruimte

Tegenwoordig komen er steeds meer bedrijfsverzamelgebouwen. Door het gebruik van containers, bouw je een saaie grote loods om tot een hippe werkplek.

Container kantoor   kantoor container

 

3. Het pop-up restaurant

Een container is zeer geschikt als pop-up bar, restaurant of winkel. Alle wanden kunnen worden opengeklapt en er ontstaat een open modern karakter. Na sluitingstijd klap je alles weer dicht en er staat een container!

popup illy   popup restaurant

 

4. Shoppen in een container

Door enkele containers te "stapelen" ontstaat er een bijzonder object dat bijvoorbeeld geschikt is voor een winkel of zelfs een heel winkelcentrum.

puma winkel

 

5. Studentenwoningen

Een zeecontainer heeft een perfecte afmeting voor een studentenkamer. In Amsterdam zijn bijvoorbeeld complete flatgebouwen gemaakt van containers, iedere container is 1 studentenwoning. Hieronder een mooi voorbeeld van zo'n container flat.

appartementen van containers

 

Tot slot geven we je alvast een klein voorproefje van een ontwerp waar wij op dit moment aan werken. Hierbij willen we zeecontainers als een showroom in een fabriek gaan toepassen.

Schets zeecontainer ontwerp

Ontwerp met zeecontainer

 

Bekijk ons bord op Pinterest voor de gebruikte foto's, meer informatie en inspiratie. 


Ilonka Bottema

Geplaatst op: 24-01-2017 07:42:54

Hallo, mijn naam is Ilonka. Ik ben eigenaar van Room for ID's www.roomforids.nl en mijn bureau is gevestigd in de Werkspoorkathedraal in Utrecht www.werkspoorkathedraal.nl In onze volledig open studio zou ik graag een echte mooie zeecontainer plaatsen. Om te gebruiken als bespreekruimte (afb 2). Aan de kopse kant zou ik glazendeuren willen plaatsen en de binnenkant zal akoestisch bekleed moeten zodat de bespreektafel er in kan staan en de klank prettig is. Een pijnpuntje, ik denk niet dat de zeecontainer naar binnen kan, dus dit zal in delen moeten. Vraag: zien jullie mogelijkheden en zo ja kan ik hiervoor dan een offerte ontvangen? Graag! Hartelijke groet, Ilonka

Test

Geplaatst op: 22-08-2017 09:33:30

Test bericht

nick

Geplaatst op: 19-11-2015 23:33:38

Hoi, Ik ben zelf physiotherapeut en heb al een tijdje het idee om een praktijk te beginnen die bestaat uit zeecontainers.(bestaat nog niet) Momenteel hebben we een praktijk van ongeveer 400 M2, waar we physio en fitness combineren. (sportphysiotherapie) Graag had ik ongeveer hetzelfde gedaan (op een andere plaats) maar dan met zeecontainers, hoe begin ik hier aan? Kunnen jullie me hierbij helpen? Alvast bedankt, Nick Jacobs

Geef een reactie op bovenstaand artikel:

*
*
*
*


Meer blog

Archief

Klik op één van de items om het blog te bekijken: