BLOG

AKOESTIEK

Akoestiek is een belangrijk item binnen het ontwerpproces. Gelukkig zijn er tegenwoordig vele mooie objecten en materialen die een positieve bijdrage leveren aan de akoestiek binnen een gebouw of ruimte.

Akoestiek in een publieke ruimte 

In publieke ruimte is het heel belangrijk dat de akoestiek goed is. Steeds vaker kunnen bezoekers van bijvoorbeeld de Rabobank winkel zelf bellen voor informatie, dan is het natuurlijk niet fijn als men het gevoel heeft dat alle andere bezoekers mee kunnen luisteren met dat gesprek. Wij hebben dit opgelost door akoestische "lampenkappen" te plaatsen, waar men in kan staan om te bellen.

Rabo akoestiek

In spreekkamers is het niet gewenst dat men in de kamer ernaast jouw gesprek kan volgen. De akoestiek in de spreekkamers wordt bepaald door de panelen die op de glazen scheidingswanden zijn geplaatst. Deze panelen absoberen de geluiden in de ruimte en zorgen dat deze niet buiten de ruimte te horen zijn.

Rabo akoestiek

Je kunt dus akoestisch meubilair of akoestische wandbekleding toepassen, maar je kunt ook met 'geluidszones' werken. Hierbij wordt in een wachtruimte speakers met muziek gehangen om het geluid uit een ander gedeelte van de ruimte te verdoezelen. 

Het is ook mogelijk om een akoestisch doek te voorzien van een eigen print, hiermee kun je iedere gewenste sfeer aan de ruimte geven en heeft de wand een geluidsabsorberende werking.

Rabo akoestiek

Akoestiek in een open kantoor 

Bellen en overleggen binnen een open kantoor zorgen altijd voor een rumoerige sfeer. Door het toepassen van akoestische schotten, speciale belplekken en losse akoestische afscheidingen blijft de ruimte zijn open karakter behouden, maar wordt het geluid grotendeels geabsorbeerd. Dit zorgt voor een prettigere werksfeer, openheid en rust. 

gilde akoestiek

gilde akoestiek

gilde akoestiek

Heb je na het lezen van dit blog het idee dat er bij jou op kantoor ook wel iets aan de akoestiek gedaan mag worden? Neem gerust eens contact met ons op.Geef een reactie op bovenstaand artikel:

*
*
*
*


Meer blog

Archief

Klik op één van de items om het blog te bekijken: