BLOG

5 TIPS OM JE HUIS TE VOORZIEN VAN INDIRECTE VERLICHTING

De donkere dagen zijn weer aangebroken. Gezelligheid, kaarsjes en noem maar op....

Maar dit is ook de tijd dat je je realiseert dat er toch wel wat meer verlichting in je huis zou mogen zijn. Maar waar ga je nog een lamp neerzetten? Waar is nog een plafondpunt waar een lamp aan opgehangen kan worden? Hoe creëer je een plekje op je bureau voor een bureaulamp? Herkenbaar???

In dit blog laten we je zien hoe je effiecient, prettig licht kunt toevoegen aan je huis, zonder dat je daarvoor een plek voor een (staande) lamp hoeft te zoeken. We laten je de mogelijkheden van indirect licht zien, in verschillende ruimtes van je huis.

 

1. De kleinste ruimte, het toilet

De meeste toiletten die je bezoekt, zijn voorzien van 1 (of misschien 2) spotjes in het plafond. Soms zie je een plafonière of een hanglamp, maar dan heb je de meeste opties wel gehad. Wil je eens een keer wat anders doen, dan kun je indirecte verlichting voorzien.

indirecte verlichting toilet   Indirecte verlichting toilet

 

2. De trap

De trap is vaak een moeilijk object om goed te kunnen verlichten. Er blijven altijd enkele treden die in de schaduw vallen en daardoor een struikelblok worden. Hieronder zie je hoe je indirecte verlichting kunt toepassen in een trap.

indirecte verlichting trap indirecte verlichting trap indirecte verlichting trap

Indirecte verlichting trap

 

3. De woonkamer

Het plafond is uitermate geschikt om indirecte verlichting in te voorzien, maar dit is ook de meest ingrijpende optie, omdat je het bouwkundige plafond aan moet gaan passen. Een eenvoudigere manier is; indirecte verlichting in (bestaande) meubels toepassen. Hieronder enkele voorbeelden.

Indirecte verlichting   Indirecte verlichting

Indirecte verlichting

 

4. De (inloop)kast

Niets is zo vervelend dan voor je kast staan en niet goed kunnen zien of je nu de blauwe of de zwarte broek in je handen hebt. Dit komt omdat de verlichting vaak achter je hangt en je dus zorgt voor een donkere schaduw in de kast. Indirecte verlichting in je (inloop)kast plaatsen is heel makkelijk te doen en levert zo veel gebruiksgemak op!

Inloopkast verlichting  Indirecte verlichting inloopkast 

 

5. De badkamerspiegel

Als je spots in het plafond van je badkamer hebt en je staat voor de spiegel, dan valt het licht net achter of op je hoofd, waardoor je gezicht wordt bedekt met schaduw. Vooral voor de dames in huis, is dat erg vervelend. Indirecte verlichting achter de spiegel is dé oplossing. 

verlichting spiegel   Indirecte verlichting spiegel

 

De foto's die wij in dit blog hebben gebruikt, zijn terug te vinden op Pinterest.

 

 


Maarten van Dommelen

Geplaatst op: 20-04-2020 19:30:58

Beste Frans Pennings, Als ik zo vrij mag zijn, welk merk/ mogelijk type/ armatuur LED trapverlichting gebruiken jullie, conform bovenstaad voorbeeld 2. De trap - meest rechste foto ? Alvast bedankt, Mvgrt,. Maarten.

Geef een reactie op bovenstaand artikel:

*
*
*
*


Meer blog

Archief

Klik op één van de items om het blog te bekijken: