BLOG

5 TIPS OM EEN BEURSBEZOEK ZO EFFICIENT MOGELIJK TE MAKEN

Regelmatig bezoeken wij beurzen om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe dingen op het gebied van design, trends, materialen etc.

20 oktober bezochten wij met een deel van ons team de meubelbeurs in Kortrijk. Een beurs die gericht is op de laatste nieuwe ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Er wordt veel aandacht besteed aan de presentatie van de producten en het is erg inspirerend om er rond te lopen. Onderaan een impressie van deze beurs, maar eerst enkele tips om een beursbezoek zo efficient en aangenaam mogelijk te maken;

1. Plan je bezoek.

Bekijk vooraf goed welke bedrijven er op de beurs te vinden zijn en maak een lijstje van de zaken die je zeker niet wil missen. 

2. Begin bij de meest interessante stands.

Aan het begin van de dag ben je nog fris en vol energie, de zaken die je dan ziet kun je het beste opslaan. Naar mate de dag vordert, heb je steeds meer indrukken opgedaan en dan komt er een moment dat je hoofd "vol" is. Alles wat je daarna nog gaat bekijken, is veel moeilijker op te slaan.

3. Maak een fotoverslag.

Tegenwoordig is het makkelijk om met je mobiele telefoon foto's te maken. Zie je interessante dingen, maak er dan een foto van. Zo kun je de dag erna nog eens rustig nakijken wat je allemaal hebt gezien. Je zult ervan versteld staan, hoeveel je eigenlijk alweer "vergeten" was. 

4. Neem zo min mogelijk brochures mee.

De meeste standhouders willen je het liefste hun hele catalogus meegeven. Als je die overal aanneemt, dan sjouw je je een ongeluk en is je energie nog eerder op. Dat wil je natuurlijk niet. In de vorige tip heb ik aangegeven dat het goed is om een fotoverslag te maken. Als je niet alleen dat leuke meubel fotografeert, maar ook nog de merknaam, dan kun je bij thuiskomst de interessante zaken opzoeken op internet. Zou je dan toch graag een brochure willen hebben, dan vraag je die aan via de website. Je kunt natuurlijk ook altijd een visitekaartje bij de stand achterlaten en vragen of ze je de informatie willen opsturen.

5. Zorg voor voldoende pauzes.

Een dag op de beurs is altijd erg intensief, het is er warm, je doet ontzettend veel indrukken op en hebt veel gesprekken met verschillende mensen. Het is dan ook belangrijk dat je tijdig een pauze neemt, even alles laten bezinken en je hoofd weer leeg maken voordat je je weer tussen de nieuwigheden gaat begeven.

Ik hoop dat deze tips nuttig zijn voor je volgende beursbezoek!

Zoals beloofd, hieronder een impressie van onze indrukken op de meubelbeurs in Kortrijk.

Beurs Kortrijk

Beurs Kortrijk   Beurs Kortrijk 

beurs kortrijk  Beurs Kortrijk  Beurs Kortrijk

Beurs kortrijk

Beurs kortrijk

Beurs Kortrijk   Beurs Kortrijk

Beurs Kortrijk

Beurs KortrijkGeef een reactie op bovenstaand artikel:

*
*
*
*


Meer blog

Archief

Klik op één van de items om het blog te bekijken: